Jegyelővétel 2022.

JEGYELŐVÉTEL A KONCERT ELŐTTI NAPIG 500 FT KEDVEZMÉNNYEL!!!

JAVASOLJUK, HOGY MINDENKI TÁJÉKOZÓDJON ARRÓL, HOGY A JEGYIRODÁK MELY ÁRUSÍTÓ HELYEIN NEM SZÁMÍTANAK FEL KEZELÉSI KÖLTSÉGET!!!S 2

Partnereink

NKA Csak Logo

407908591543137173851

6731914115176299408055

J
 Min

Intersport

Szuperinfo Logo

PontFM interjú Turbók Jánossal

2008.07.28. 01:40  |  Admin  |  Cikkek,interjúk  |   
  Nincs
 
Július 26-án szombaton az Edda lép fel az Agárdi Popstrandon.
De a kellemes környezeten kívül további kiváló programok csalogatják a közönséget a Velencei-tó partjára.
Turbók János (főrendező) volt a Rocközön vendége.
 
 
 
Egy harmincegy éves múltra visszatekintő rendezvénynél illik megemlékezni a kezdetekről. 1977-ben volt először Agárdi Popstrand, az első fellépő a Generál együttes volt. Turbók visszaemlékezése szerint: “Személyszállító pótkocsi volt a színpad, áram nem sok volt, de azért a buli lement. A Velencei-tó nem volt berendezkedve egy ilyen szabadtéri rendezvény befogadására. Ez 77-ben volt, akkor volt a kormányprogram, amiből teljesen kimaradt a fiatalok szórakozása. Ezt pótoltuk akkor agárdi fiatalok segítségével, amikor a semmiből csináltunk egy ma már 31 éves regionális rendezvényközpontot, ami arról híres, hogy csak igényes, jó zenék vannak. Bizonyított zenekarok lépnek fel, tehát nem adjuk alább a színvonalat. Megmaradtunk 31 évig, bár nulla pontról kezdtük.”

Turbók elmesélte, hogy az agárdi fiatalok még 1976-ban keresték meg a Kertészeti Egyetem Klubjában, hogy csináljanak valamit az ifjúság részére a Velencei-tónál. Két társáról is beszámolt: ezek a közönség és a magyar rockzene. Ez utóbbi nélkül nem lett volna jó műsor, az előbbi pedig szintén “elengedhetetlen” szereplő, Turbók szavaival élve: “a közönség nagyon hálás, mellettünk volt és mellettünk van, ez a legfontosabb.”

És hogy milyen nehézségekbe ütköztek? Ne felejtsük el, hogy akkoriban szűnt meg az Ifipark, még nem volt Budapest Sportcsarnok, se Petőfi Csarnok. Igazán Budapesten sem voltak szabadtéri koncerthelyszínek. Turbók elmesélte, hogy például az áramigényüket hallva teljesen ledöbbentek az illetékesek: “Mennyi? Még egy községnek sem kell ennyi áram!” De megoldották. A sikeres rendezvény szervezője kezdeti nehézségek kapcsán még hozzátette: “Amit tudok a rockosoknak, a fiatalságnak mondani, hogy a kitartás nagyon fontos, hogy ne adják fel. Csinálni kell a jót, keményen, amilyen a rockzene. Mi nem adtuk fel, mert láttuk, hogy van igény rá. Most már könnyebb a helyzetünk: akik akkor, a hetvenes évek végén jártak az Agárdi Popstrandra, most már a gyerekeikkel jönnek.”

A programszervezés menetébe is betekinthettünk. Kiderült, hogy már decemberben elkészül a műsor, innentől folyamatosan tájékoztatják a közönséget, hirdetik a műsort. Nagyon sok olyan turista van, aki akkor nyaral pont, amikor a kedvenc zenekara lép fel Agárdon. És hogy miért éri meg ellátogatni az Agárdi Popstrandra? Turbók összegzése szerint: “szép a helyszín, az átlag magasságúak is jól láthatják a színpadot, a közönség gyepszőnyegen áll, vízparton van. Természeti környezet, jól szól a cucc, playback nincs. Nyaralás, szórakozás, napfény, vízpart, Agárd, együtt van minden.”

Nem hiszem, hogy plusz érvre lenne szükség, de azért a rend kedvéért még egy ok: július 26-án, szombaton este 9-től az Edda lép fel (Turbókot idézve: ők a legfontosabb fellépők, velük azonosulunk zeneileg, szövegileg, lelkileg. Igényes, jól meghangszerelt rockzene.”) Augusztus 9-én a Rockbandet láthatjátok, illetve elcsíphetitek a Mobilmánia fellépését.

FACEBOOK

IDŐJÁRÁS